Nos Perla

Aan de rustige rand van de G-buurt in de Bijlmer ligt aan het water een parel voor de Caribische Nederlandse ouderen: woongroep Nos Perla. Nos Perla betekent ‘Onze Parel’ en de bewoners zijn bijzonder sterk gehecht aan hun ‘Parel’. Verhuizen naar een verzorgingshuis of woonzorgcentrum willen ze het liefst zo ver mogelijk voor zich uitschuiven. Het wooncomplex bestaat uit 20 tweekamer/ driekamerwoningen met balkon en een centrale recreatiezaal.

Antilliaanse Woongroep Nos Perla

Omringd door de eigen cultuur

Nos Perla ligt centraal; dichtbij de Amsterdamse poort, winkelcentrum Ganzenhoef en de markt. Het zelfstandig wonen, maar toch samen zijn met de bewoners en het spreken van de eigen taal, maakt het dat de bewoners zich omringd voelen door de eigen cultuur. Uit enkele keukens van de bewoners drijven heerlijke geuren van traditionele Antilliaanse gerechten je tegemoet. Culinaire geuren die mooie herinneringen van het geboorteland naar boven doen ophalen.

Antilliaanse Woongroep Nos Perla

Huisregels brengen structuur

De eerste steen voor woongroep Nos Perla werd gelegd op 13 maart 1998. In de beginjaren kwamen de meeste bewoners van de eilanden Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. De mensen hadden nog geen idee wat een seniorenwoongroep precies inhield en hadden zo hun eigen verwachtingen. Om enigszins de verwachtingen te kanaliseren, houdt Nos Perla er huisregels op na. De huisregels maken het voor iedereen duidelijk wat wel en wat niet mogelijk is en brengen orde en structuur in de woongroep. Tegenwoordig wonen er veelal ouderen afkomstig uit Curaçao.

 Lees ook het achtergrondverhaal van Nos Perla of neem voor meer informatie contact op.

Contact Woongroep Nos Perla
voor Arubaanse en Antiliaanse Ouderen
Edith Magnusstraat 12
1103 DB Amsterdam Zuidoost
Telefoon: 020 – 695 93 53