Kas Dushi

Kas Dushi is een woongroep voor ouderen afkomstig uit Caribisch Nederland. Het appartementencomplex is gelegen in de levendige omgeving van Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost. Kas Dushi betekent ‘lekker wonen’. En voor de bewoners staat  ‘lekker wonen’ vooral voor gezelligheid. Het wooncomplex bestaat uit 26 tweekamer/ driekamerwoningen met balkon en een centrale recreatiezaal. Veel van de gezelligheid komt onder andere voort uit de bijzondere activiteiten die voor de ouderen worden georganiseerd in de recreatiezaal van Kas Dushi.

Woongroep Kas Dushi

Een stukje van thuis

De meeste bewoners zijn afkomstig van het bruisende eiland Curaçao. Bij Kas Dushi vinden ze een stukje terug van de gezelligheid van thuis. De recreatiezaal is het hart van de gezelligheid, waarbij de activiteiten een belangrijke rol spelen. De activiteiten worden voor en door de bewoners georganiseerd en varieert van culturele activiteiten en gezelligheidsspellen tot het gezamenlijk vieren van bijzondere feestdagen als dia bandera (vlaggendag).

domino woongroep Kas Dushi

Met en voor de Antilliaanse buurt

De oprichters heer R. Neslo en mevrouw Olga Gutierrez signaleerden dat er voor de Caribische Nederlandse gemeenschap van 55+ in Zuidoost geen of nauwelijks gelegenheden waren om elkaar te ontmoeten. Zo ontstond het idee om een ruimte te creëren voor activiteiten voor de bewoners en vooral ook voor de 55+ Caribische Nederlanders uit de buurt. Door beiden te combineren, is er een hechte band ontstaan tussen de bewoners van Kas Dushi en de buurt.

Lees ook het achtergrondverhaal van Kas Dushi of neem voor meer informatie contact op.

Contact Woongroep Kas Dushi

Klaverbladstraat 2
Amsterdam-ZuidOost
Telefoon: 06 – 229 056 80