Foe Ooi Leeuw

Woongroep Foe Ooi Leeuw is een woongemeenschap van Chinese ouderen in de rustige wijk Nieuw Kempering in Amsterdam Zuidoost. Foe Ooi Leeuw betekent ‘huis om in harmonie samen te wonen’. Om bewoners zich thuis te laten voelen, is er veel aandacht geweest voor de woonwensen van de Chinese ouderen. Zo is er bijvoorbeeld rekening gehouden met de richtlijnen van Feng Shui. Het wooncomplex telt 54 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. 

Activiteiten

Veel van de activiteiten organiseren bewoners zelf. Zo wordt er individueel en in groepjes aan Tai Chi gedaan en is er bijna altijd wel een Mahjongtafel in de gemeenschappelijke ruimte bezet. Ook wordt er regelmatig gezamenlijk karaoke gezongen. Veel bewoners zoeken elkaar op om bijvoorbeeld samen naar de markt te gaan, te koken en te eten. Tweemaal per maand komen vrijwilligers van de Chinese Protestantse Kerk om activiteiten te ondernemen als samen eten, praten over godsdienst en uitjes naar bijvoorbeeld De Keukenhof.

Praktische hulp

Vrijwel geen van de bewoners spreekt Nederlands. Hierom is vier maal per week een meertalige medewerker van OsiraGroep aanwezig om bewoners te helpen met praktische zaken. Denk hierbij aan het vertalen van brieven, het aanvragen van thuiszorg of een scootmobiel en het vergezellen naar een doktersafspraak. Daarnaast heeft Foe Ooi Leeuw een actief bestuur dat onder meer toekomstige bewoners helpt bij alles wat komt kijken bij een verhuizing.

Lees ook het achtergrondverhaal van Foe Ooi Leeuw of neem voor meer informatie contact op.

Contact woongroep Foe Ooi Leeuw

3e Kekerstraat 2 t/m 108
Amsterdam Zuidoost
Telefoon: 020 – 489 74 89
Website: Foe OOi Leeuw