Anand Joti

Woongroep Anand Joti is de eerste van vijf woongemeenschappen die tot stand kwam voor Hindoestaanse senioren in Amsterdam. Het appartementencomplex ligt in een rustige woonwijk nabij het Gaasperpark. Het telt vierentwintig appartementen, een gemeenschappelijke ruimte en een binnentuin.

Oud worden in een vertrouwde omgeving

Woongemeenschap Anand Joti vervult de behoefte van Hindoestaanse senioren om oud te worden in het gezelschap van mensen met dezelfde culturele achtergrond. De traditie dat ouders op latere leeftijd bij hun kinderen gaan wonen is steeds minder vanzelfsprekend. De bewoners van Anand Joti komen uit heel Nederland.

anand joti foto

Mét de buurt

De bewoners organiseren tal van activiteiten. De traditionele feesten zoals het lichtjesfeest worden gezamenlijk gevierd en er wordt regelmatig (spontaan) met elkaar gegeten. Er is een hechte band tussen veel bewoners. Er zijn ook activiteiten waar buurtbewoners welkom zijn. Bij het sporten bijvoorbeeld (Nordic walking en yoga) en tijdens de bingoavonden. De mogelijkheid wordt onderzocht om in de nabije toekomst dagopvang voor bewoners en buurtbewoners te organiseren in de gemeenschappelijke ruimte.

Lees ook het achtergrondverhaal van Anand Joti of neem voor meer informatie contact op.

Contact Woongroep Anand Joti

Mijehof 7A
1106 HA Amsterdam Zuidoost
Telefoonnummer: 020 – 696 3825
Mobiel: 06 – 215 639 43
E-mail: abhola39@gmail.com