Seksuele diversiteit

Homoseksualiteit is lange tijd taboe geweest. In Amsterdam Zuidoost geven organisaties advies en organiseren activiteiten voor roze ouderen in een veilige omgeving.

 

Week tegen Eenzaamheid: 22 september – 1 oktober

Samen tegen eenzaamheid Kom erbij

De Week tegen Eenzaam­heid wordt jaarlijks georganiseerd door Coalitie Erbij. Coalitie Erbij gaat ervan uit dat meer dan één miljoen Nederlanders sterk eenzaam zijn. Om eenzaamheid bespreekbaar te maken, informatie te bieden en om mensen die kampen met gevoelens van eenzaamheid te steunen worden in de week van 22 september t/m 1 oktober allerlei Kom erbij-activiteiten in het land georganiseerd. Ook in Zuidoost worden er een aantal bijzondere Kom Erbij! activiteiten georganiseerd.

Lees verder

Eenzaamheid onder LHBT’s – oktober 2015

Eenzaamheid onder LHBT

Lesbisch, homo, biseksueel of transgender (LHBT). Er wordt ‘anders’ naar gekeken dan naar de meeste mensen. Als er sprake is van negatieve reacties, angst voor die reacties en weinig mensen kennen die net zo zijn, kunnen gevoelens van eenzaamheid ontstaan. Cijfers laten zien dat ouderen die homo, lesbisch of bi zijn, meer kans hebben op eenzaamheid dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten.

Lees verder

Samenvatting Lokaal LHBT-beleid 2014

Movisie_samenvatting Lokaal LHBT beleid_2014

Movisie Samenvatting Lokaal LHBT beleid per gemeente 2014 is een inventarisatie beleid en aanbod per gemeente op alfabetische volgorde. Amsterdam vind u terug op pagina 10.
In dit overzicht vindt u een weergave van het soort beleid, de speerpunten in de periode 2012 – 2014, de betrokken gemeentelijke sectoren en/of diensten en de samenwerkingspartners in de uitvoering. De verantwoordelijke ambtenaren van de Lokaal LHBT-beleid hebben dit overzicht ingevuld, van hen allemaal staan de contactgegevens vermeld als u vragen heeft over de aanpak en/of inhoud van hun lokale LHBT-emancipatiebeleid.

Lees verder

Niemand valt buiten de boot

Movisie_samenvatting Lokaal LHBT beleid_2014

Movisie ondersteunt en adviseert 41 gemeenten bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid dat inclusief is voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) burgers. Inclusief beleid is beleid dat rekening houdt met alle burgers. Met als resultaat dat niemand buiten de boot valt. Wat gaan deze 41 gemeenten doen om LHBT-beleid te verankeren? Bekijk de Movisie Samenvatting Lokaal LHBT beleid per gemeente 2014. Op pagina 10 vindt u het beleid voor Amsterdam met een belangrijke rol voor de kerken.

Lees verder

Roze loper activiteiten Nellestein “Grey Pride”

Roze loper

Woonzorgcentrum Nellestein is een van de woonzorgcentra met een Roze Loper. Binnen Nellestein hecht men er belang aan dat ook ‘roze ouderen’ zich op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn. In Nellestein worden regelmatig activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de leefwereld van deze ouderen. Afgelopen juli/ augustus (2013) is in het kader van de Grey Pride een Roze high tea georganiseerd. Ook werd de film “Imagine me and you” vertoond. Deze film gaat over een getrouwde vrouw die verliefd wordt op een andere vrouw.

Lees verder

En ze leefden nog lang en gelukkig

Verslag: Ouder worden in Amsterdam

De bijeenkomst ‘Ouder worden in Amsterdam’ op donderdag 27 juni 2103 werd georganiseerd door de Adviesraad Diversiteit & Integratie.

Het verslag wordt na de zomer ook aan wethouder Van Es overhandigd en met haar besproken.

Verslag: Ouder worden in Amsterdam

Verslag: Ouder worden in Amsterdam

 

Hiermee is een goede stap gezet naar een verdergaande samenwerking tussen de Adviesraad Diversiteit en Integratie en B&W en vooral ook een goede stap naar een dynamische stad die rekening houdt met diversiteit.

Grey pride voor ouderen in Amsterdam

Grey pride

Zorgcentrum Amsta ontving in 2013 de zogenaamde Roze Sleutel omdat zij in hun beleid veel aandacht geven aan het creëren van een sfeer waarin homoseksuele ouderen zichzelf durven zijn. Daar was op 29 juli de afstrap van de Grey Pride. Speciaal gericht op de roze ouderen van de stad. In totaal stonden 19 verschillende zorglocaties in het teken van de Grey Pride. Net even iets minder uitbundig dan de Canal Parade, maar net zo gezellig.

Lees verder

De Roze Loper Tolerantiescan

Tolerantiescan Roze Loper

Om homovriendelijkheid in de zorg te bevorderen heeft het Consortium Roze 50+ (ANBO, COC, Movisie, Vilans) met KIWA, een certificerende instelling in kwaliteitszorg, de Roze Loper Tolerantiescan ontwikkeld.

Lees verder