Ouderenadvies

Weet u niet waar u terecht kunt voor zorg of hulpmiddelen? Heeft u veel vragen rond het ouder worden en krijgt u nergens een goed antwoord? Ga in het menu naar de organisaties die ondersteuning bieden bij allerlei vraagstukken van ouderen.

Sociaal Loket op locatie

Sociaal loket Venserpolder Holendrecht E G K buurt

Het Sociaal Loket biedt nu ook spreekuren in de wijk. Naast de locatie Anton de Komplein 150 zijn er nu ook wijkspreekuren in de wijk Venserpolder, Holendrecht en Bijlmer Oost. Heeft u vragen op het gebied van zorg en welzijn? Heeft u aangepast vervoer of aanpassingen in de woning nodig? Het Sociaal Loket kent het aanbod in uw buurt en helpt u verder op weg of verwijst u door.

Lees verder

CABO voor oudere migranten

CABO voor oudere migranten

CABO is speciaal opgericht voor oudere migranten in de jaren 90. De doelstelling van CABO is onder andere om oudere migranten te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Hierbij biedt CABO migranten ouderen ondersteuning op een aantal gebieden.

Lees verder

Sociaal Loket Zuidoost

Sociaal loket Venserpolder Holendrecht E G K buurt

Heeft u vragen op het gebied van zorg en welzijn? Heeft u aangepast vervoer of aanpassingen in de woning nodig? Het Sociaal Loket kent het aanbod in uw buurt en helpt u verder op weg of verwijst u door.

Lees verder

Voorlichtingsprogramma – Ouder worden in Nederland in de 21e eeuw

Methodebeschrijving Voorlichtingsprogramma Ouder worden in Nederland in de 21e eeuw

Het voorlichtingsprogramma Ouder worden in Nederland in de 21e eeuw is gericht op migranten en vluchtelingen vanaf 50 jaar. Doel is hen te ondersteunen bij actief en zelfstandig ouder worden, waarbij zij eigen keuzes maken en bewust nadenken over hun behoeften op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het programma bestaat uit diverse praktische bijeenkomsten, waarbij de eigen beelden en verwachtingen centraal staan.

Lees verder