Minisymposium Gezellig maakt gezond

Het minisymposium ‘Gezellig maakt gezond‘ gaat over gemeenschappelijk wonen van oudere migranten. Tijdens het symposium wordt ingegaan op de positieve effecten van groepswonen. En werd georganiseerd in het kader van de week tegen de eenzaamheid.

De meeste ouderen met een Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of andere niet-westerse achtergrond willen in Nederland oud worden. De praktijk wijst uit dat gemeenschappelijk wonen hen geborgenheid biedt, maar ook nieuwe uitdagingen en mogelijkheden tot ontmoeting, ontplooiing en zelfredzaamheid. Een ideale mix voor goed oud worden, eigen kracht benutten en niet vereenzamen.

Boek Verhalen van veerkracht

Boek Verhalen van veerkracht

Verhalen van Veerkracht

Kees Penninx en Yvonne Witter schreven er een boek over, met de veelzeggende titel ‘Verhalen van veerkracht’. Een uniek portrettenboek. Op het minisymposium wordt het boekgepresenteerd. Bezoekers krijgen na afloop een exemplaar mee naar huis.

U kunt het boek bestellen via het bestelformulier op de site van Woonsaem. Het boek kost 16,50 euro.

Woongemeenschappen oudere migranten

Nederland kent momenteel zo’n zestig woongemeenschappen van oudere migranten. Dit aantal stijgt mondjesmaat. Gemeenschappelijk wonen is nog weinig bekend bij organisaties van migranten, gemeenten, woningcorporaties en zorg- en welzijnsaanbieders.