Bangsa Jawa ouderenwerk en radio

Bangsa Jawa is een Welzijnsorganisatie voor Surinaamse Javaanse Nederlanders. De organisatie biedt onder andere een dagbesteding, “Ontmoeting Vol Betekenis”, en heeft een eigen radioprogramma voor Surinaamse Javaanse ouderen. Iedereen die affiniteit heeft met een andere cultuur, is bij Bansa Jawa altijd welkom.

De activiteiten worden gedaan in groepsverband en biedt mogelijkheden om contacten te maken met leeftijdsgenoten. De aangeboden activiteiten richten zich op de behoefte van de ouderen. Het aanbod betreft vooral activiteiten op het gebied van ontspanning, informatie en recreatief bewegen.

Radio Bangsa Jawa

Tevens beschikt de organisatie over een radiostation ”Radio Bangsa Jawa” via zendgemachtigde Salto. De voornaamste doelgroep waren toen de Surinaamse Javanen in Amsterdam en omstreken. Tegenwoordig wordt Radio Bangsa Jawa ook via de webradio uitgezonden. Hierdoor is de radio uitzending door Surinaamse Javanen overal ter wereld te beluisteren. Door het internet is het bereik van de doelgroep wereldwijd geworden.

Radio Bangsa Jawa probeert door voornamelijk Javaanse muziek te draaien, het gemis en de afstand met families in andere landen te verkleinen. De programma’s worden zowel in het Javaans als in het Nederlands verzorgd. De verschillende muziek genres komen in de uitzendingen aan de orde; van gamelan tot krocong en van pop jawa tot rock.

Zendtijd

Radio Bangsa Jawa zendt elke dag live uit tussen 17.00 uur en 19.00 uur via de kabel op FM 104.6 Mhz en via ether op FM 99.4 Mhz. Of via de online stream.

Contact Bangsa Jawa

bangsa jawa Javaanse Surinaamse welzijnsorganisatie
Paalbergweg 26
1105 BV Amsterdam Zuidoost
Telefoon: 06 – 462 629 57 (na 16:00 uur)
E-mail: bangsajawa@yahoo.com
Website: www.bangsajawa.com