Meer Bewegen voor Ouderen

Als u senior (50+) bent is naast goed eten en drinken, sporten net zo belangrijk! Als competitiesport niet meer haalbaar is en u toch de behoefte heeft om met leeftijdsgenoten in een zaal te bewegen, dan biedt Meer Bewegen Voor Ouderen in Zuidoost voldoende aanbod om als senior in beweging te blijven.

Senioren in bewegingEr is er altijd wel een passende sport bij u in de buurt! Voor jonge senioren, maar ook tot op hoge leeftijd kan er worden meegedaan. Bekijk het aanbod van Meer Bewegen voor Ouderen. Alle docenten hebben naast hun opleiding voor sportleraar of fysiotherapeut een speciale opleiding Meer Bewegen voor Ouderen gevolgd.

Uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau van december 2010 blijkt het aantal senioren dat op hoge leeftijd aan sport doet toe te nemen. Vooral zelfstandige senioren tussen de 65 en 75 jaar  zijn aan het sporten geslagen. Het grote belang van bewegen wordt door onderzoekers bevestigd. Een actieve leefstijl van senioren draagt bij aan het hebben van minder gezondheidsproblemen, wanneer ze regelmatig in beweging zijn. Bewegen houdt u langer fit en zelfredzaam, botten en spieren worden sterker, uw coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Vergeet niet dat bewegen vooral ook leuk en gezellig is, zeker als u in groepsverband beweegt.

Stichting Meer Bewegen voor Ouderen organiseert in Amsterdam Zuidoost diverse activiteiten voor ouderen van 55 – 100 jaar en voor mensen met chronische aandoeningen. De activiteiten hebben niet alleen een sportief maar ook een sociaal aspect: er wordt na de les gezamenlijk koffie/thee gedronken of er wordt gezamenlijk iets ondernomen.