Dagcentrum Akwaaba

Dagcentrum Akwaaba (betekenis: welkom) is een voorziening voor dagbesteding van Akwaaba Zorg. Dit is een zorgorganisatie met specifieke kennis over de Ghanese gemeenschap. De zorgaanbieder is ontstaan vanuit de Ghanese zelforganisatie Vice Versa. Dagbesteding is een van de diensten die Akwaaba Zorg aanbiedt.

Thuisgevoel

Akwaaba Zorg wil de cliënt een thuisgevoel geven en een dagindeling die aansluit bij het levenspatroon. Zorgprofessionals en vrijwilligers bieden cliënten en mantelzorgers hulp en ondersteuning. Akwaaba Zorg vindt het van belang dat in Dagcentrum Akwaaba waardevolle activiteiten worden aangeboden die aansluiten bij de belevingswereld van de mensen die er komen. Dit zijn allen mensen uit de Ghanese gemeenschap met een CIZ-indicatie, waaronder (dementerende) ouderen. Akwaaba Zorg wil de mensen verzorgen met warmte en liefde en prettige activiteiten aanbieden zodat de mensen een waardevolle dag hebben.

Dagcentrum Akwaaba en het Kenniscentrum Multiculturele Ouderenzorg

Dagcentrum Akwaaba is het enige Dagcentrum in Amsterdam gericht op de Ghanese gemeenschap. De Ghanese gemeenschap maakt nu en de komende jaren de eerste generatie ouderen mee die daadwerkelijk oud worden in Nederland. Vaak geldt ook dat dit de eerste generatie is die te maken krijgt met dementie. De kennis en ervaring die Akwaaba Zorg hiermee opdoet zijn uniek. Akwaaba wil deze kennis en ervaring graag delen binnen het Kenniscentrum. Daarnaast is het interessant te onderzoeken hoe Akwaaba Zorg en andere zorgorganisaties elkaar kunnen versterken.

Lees ook het achtergrondverhaal van Akwaaba Zorg.

Contactgegevens

Dagcentrum Akwaaba
Directeur mw. Doris Vidda
Bijlmerdreef 252 a/b/c
1102 AB Amsterdam Zuidoost

CorrespondentiePostbus 23649
1100 EC Amsterdam
020 – 6900283

Email: inf0@akwaabazorg.nl
Website: www.akwaabazorg.nl