Alzheimer cafe: ‘Dementie & Rituelen’

Op donderdag 11 december zal in het Alzheimer cafe-Zuidoost de  thema bijeenkomst ‘Dementie & Rituelen” plaatsvinden. De feestdagen in december zijn voor velen van ons bijzondere dagen, die gepaard gaan met veel herinneringen uit het verleden.  Dagen waarbij we gebruik maken van rituelen waar we ons niet eens altijd bewust van zijn.

Gastspreker Liesbeth Roeper, o.a. ritueel ontwerper en ceremoniemeester geeft woorden en gebaren aan deze bijzondere momenten. Liesbeth zal onder andere de volgende vragen met u bespreken: ‘Wat zijn eigenlijk de rituelen die we hanteren met Kerstmis? Welke verschillende rituelen worden er toegepast in de  diverse culturen rond de jaarwisseling en welke attributen zijn hierbij essentieel?’ Maar bovenal zal ze stilstaan bij de vraag: ‘Hoe kunnen we door gebruik te maken van vroegere rituelen onze naasten met dementie fijne feestdagen bezorgen?’

Na de pauze is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het onderling uitwisseling van ervaringen. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie? 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anusati Smitt, via de receptie van EHRH, Telefoon 020 – 49 52 200 of email:  anusatismitt@evean.nl

Ontmoetingsplaats

Alzheimer Café Amsterdam-Zuidoost is een informatieve ontmoetingsplaats voor zowel mensen met dementie, hun partners, familieleden, mantelzorgers, als professionals en andere belangstellenden. Het vindt m.u.v. december en januari iedere 1e donderdag van de maand plaats in het Evean Henriëtte Roland Holst. Alzheimer Café Zuidoost is een activiteit van Evean Henriëtte Roland Holst, MaDiZo en Cordaan-ZO.