Organisaties en activiteiten

Een overzicht van organisaties, activiteiten en initiatieven op het gebied van multiculturele zorg en welzijn in Amsterdam Zuidoost.

Meer Bewegen voor Ouderen

Senioren in beweging

Als u senior (50+) bent is naast goed eten en drinken, sporten net zo belangrijk! Als competitiesport niet meer haalbaar is en u toch de behoefte heeft om met leeftijdsgenoten in een zaal te bewegen, dan biedt Meer Bewegen Voor Ouderen in Zuidoost voldoende aanbod om als senior in beweging te blijven.

Lees verder

MaDi mantelzorgondersteuning

Stichting MaDi Amsterdam Zuidoost en Diemen

Zorgt u voor een familielid, vriend of buur? Wordt de zorg meer dan u kunt geven? En heeft u daarbij behoefte aan hulp van buitenaf, maar weet u niet hoe? Dan kan MaDi Amsterdam Zuidoost en Diemen u, als mantelzorger, ondersteunen met informatie en advies.

Lees verder

Stichting dagbesteding senioren woongroep Anand Joti

Dagactiviteiten Anand Joti

Woongroep Anand Joti is de eerste van vijf woongemeenschappen die tot stand kwam voor Hindoestaanse senioren in Amsterdam. Tegenwoordig organiseren de bewoners tal van activiteiten bij senioren woongroep Anand Joti waar ook buurtbewoners welkom zijn.

Lees verder

Markant centrum voor mantelzorg

markant centrum voor mantelzorg

Markant centrum voor mantelzorg ondersteunt mantelzorgers met informatie, advies, cursussen, praktische en emotionele ondersteuning, netwerkcoaching en palliatieve terminale zorg. Soms worden ook vrijwilligers ingezet om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten.

Lees verder

Duurzame Groeicirkels

De Duurzame Groeicirkels worden voor ouderen uit de G-buurt georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Een keer in de twee weken op vrijdag komen de oudere buurtbewoners bij elkaar in buurthuis NoLimit in Ganzenhoef. Rachel Revales is de initiatiefneemster en begeleidt de ouderen en organiseert activiteiten voor hen.

Lees verder

Dagactiviteitencentrum Het Vestzak

dagbesteding Het Vestzak Henriette Roland Holst

Het Vestzak, gevestigd in het Evean Henriëtte Roland Holst, biedt ondersteuning en activiteiten aan ouderen in Amsterdam Zuidoost. Bezoekers van Het Vestzak kunnen naast de dagactiviteiten ook gebruik maken van de voorzieningen die het zorgcentrum biedt.

Lees verder

Bangsa Jawa ouderenwerk en radio

bangsa jawa Javaanse Surinaamse welzijnsorganisatie

Bangsa Jawa is een Welzijnsorganisatie voor Surinaamse Javaanse Nederlanders. De organisatie biedt onder andere een dagbesteding, “Ontmoeting Vol Betekenis”, en heeft een eigen radioprogramma voor Surinaamse Javaanse ouderen. Iedereen die affiniteit heeft met een andere cultuur, is bij Bansa Jawa altijd welkom.

Lees verder

Burennetwerk

Burennetwerk Amsterdam

Het Burennetwerk koppelt buren aan elkaar, zodat buren elkaar kunnen helpen met eenvoudige hulp en klusjes. Dit doen ze door te bemiddelen tussen buurtgenoten die willen helpen (‘goede buren’) en buurtgenoten die hulp nodig hebben. Bij eenvoudige burenhulp kunt u denken aan: klusjes in en rondom het huis, het doen van een boodschap, samen een kopje koffie drinken, samen wandelen of begeleiding naar het ziekenhuis.

Lees verder

CABO voor oudere migranten

CABO voor oudere migranten

CABO is speciaal opgericht voor oudere migranten in de jaren 90. De doelstelling van CABO is onder andere om oudere migranten te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Hierbij biedt CABO migranten ouderen ondersteuning op een aantal gebieden.

Lees verder

Volwassenwerk van Swazoom

swazoom

Voor volwassenen biedt Stichting Swazoom activiteiten in de buurthuizen Anansi, Gein, Holendrecht en De Bonte Kraai. De activiteiten zijn laagdrempelig en worden georganiseerd voor buurtgenoten.

Lees verder